رشته پلو
دسته بندی:
پلو
تعداد نفرات: 8
موارد مورد نیاز
- برنج 1000 گرم
- رشته پلوئی 500 گرم
- گوشت ماهیچه گوسفندی 750 گرم
- روغن 200 گرم
- خرما 500 گرم (برای تزئین)
- كشمش 250 گرم (دلخواه)
- زعفران 1 قاشق مرباخوری
دستور پخت
- برنج رو با یه مقدارنمک خیس می کنیم.
- پیاز رو ریز خرد می کنیم، یه کم زردچوبه می ریزیم گوشت رو تویش سرخ می کنیم. کشمش رو اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
- توی قابلمه مقداری آب می ریزیم و می گذاریم جوش بیاد. برنجی رو که خیس کرده ایم آبش رو خالی می کنیم و توی آب درحال جوش می ریزیم. ٣،۴ دقیقه قبل از زمان آبکش کردن برنج، رشته رو توی برنج می ریزیم و می گذاریم دو سه جوش بزنه. و بعد آبکش می کنیم.
- توی قابلمه مقداری آب روغن درست می کنیم و میگذاریم جوش بیاد. نیمی از آب روغن رو کنار می گذاریم، ته دیگ مورد نظرمون رو کف دیگ می گذاریم،مقداری از مخلوط برنج و رشته توی قابلمه می ریزیم، مقداری از مایه گوشت و کشمش. دوباره مقداری برنج،مقداری از مایه... تا خلاصه برنج تموم بشه (مقداری از مایع گوشتی برای تزیین کناربگذارید). دقت کنید مثل همه برنج های آبکش کردنی برنج و مایه رو به صورت کوت بریزید. یعنی مثل تپه دیواره های قابلمه رو خالی کنید و مواد رو وسط جمع کنید که دیواره ها ته دیگ نبندد.
- بقیه آب روغن رو روی برنج می دهیم و با دم کف گیر یا موجود مشابهی سوراخهایی عمیق توی برنج ایجاد می کنیم. درب قابلمه رو می گذاریم و روی حرارت بالا می گذاریم تا برنج بخار کند.
- وقتی بخار برنج بالا آمد، دم کنی می گذاریم، درب قابلمه رو کیپ می بندیم،و حرارت را ملایم می کنیم و اجازه می دهیم برنج دم بکشه. هسته خرما ها رو در می آوریم، حدود ٢٠ دقیقه روی برنج که در حال دم کشیدن است می گذاریم تا کمی حالت پخته بشه.
- برنج رو می کشیم، میشه مقداری از برنج رو زعفرانی کرد و روی دیس داد و وسط دیس رو با مایه گوشتی تزیین می کنیم. و خرما ها رو روی آن می چینیم.