گراتن گوشت و بادمجان
تعداد نفرات: 2
موارد مورد نیاز
- ?مواد لازم برای مایه گوشتی:
- بادمجان:3 عدد متوسط
- گوشت چرخ کرده:300 گرم
- قارچ:5-6 عدد بزرگ
- سیر:دو حبه
- پنیر پیتزا:7-8 ورق(هر چه بیشتر باشه خوشمزه تر میشه)
- آبلیمو:2 قاشق غذاخوری
- رب گوجه:1/5 قاشق غذاخوری
- پیاز:یک عدد متوسط
- نمک،فلفل،زردجوبه،آویشن
- سس سفید
- مواد لازم برای سس?
- آرد:2 قاشق سوپخوری(غذاخوری سر پر)
- کره:20 گرم
- شیر:2 لیوان
- نمک و فلفل
دستور پخت
- ?طرز تهیه مایه گوشتی:
- ابتدا بادمجان ها را پوست کنده و به عرض نیم سانتی حلقه حلقه میکنیم.بعد برای رفع تندی بادمجان،روی آن نمک بپاشید و بعد از 15 دقیقه با آب سرد آن را بشویید و خشک کنید و در روغن سرخ کنید.
- پیاز را در روغن کمی تفت می دهیم و بعد گوشت را اضافه کرده و وقتی کمی پخت.قارچ ورقه ورقه شده را اضافه می کنیم و با شعله زیاد،چند دقیقه تفت می دهیم تا قارچ آب بیاندازد.
- شعله را کم کرده و سیر رنده شده،نمک و فلفل و آویشن و زردچوبه و رب را اضافه می کنیم.
- ? طرز تهیه سس سفید:
- کره را آب می کنیم.آرد را اضافه می کنیم و مرتب هم میزنیم تا نسوزد.کره و آرد شروع به حجم گرفتن می کند.
- آن را از روی حرارت برمی داریم و شیر را کم کم به آن اضافه می کنیم.نمک و فلفل را هم اضافه می کنیم.
- می گذاریم روی حرارت که آرام آرام سس غلیظ شود.
- ? طرز آماده کردن:
- در ظرفی مناسب،بادمجان های حلقه شده را در یک ردیف کنار هم می چینیم.سس را 4 قسمت می کنیم.یک قسمت را روی بادمجان ها می ریزیم.بعد پنیر پیتزا را روی سس میریزیم.
- در لایه بعدی مایه گوشتی را نرتب روی مواد قبلی پهن می کنیم.حالا سس سفید را اضافه می کنیم و پنیرپیتزا را می ریزیم.
- محددا یک لایه بادمجانو روی بادمجان سس گوشتی و سس سفید و در آخر پنیرپیتزا را میریزیم.
- گراتن را در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا طلایی بشود.
- در روش بعدی که خودم استفاده کردم:گراتن را با ظرف مناسب،درون ماکروفر می گذاریم.بعد دکمه گرم کن را 5 دقیقه میزنیم تا پنیر آب شود.بعد حدود 5 دقیقه دکمه گریل رو میزنیم تا روی پنیر طلایی بشود.(حتما باید سر بزنید تا روی پنیر نسوزد)