دلمه برگ مو

دسته بندی: پیش غذا , غذای سنتی
مناسب برای: پیش غذا , شام , میان وعده

موارد مورد نیاز

  • برگ مو تازه -------------------------------- 600 گرم
  • گوشت چرخ كرده گوسفندي -------------- 400 گرم
  • سبزي دلمه * ----------------------------- 300 گرم
  • پياز ----------------------------------------- 1 عدد متوسط
  • برنج---------------------------------------- نصف ليوان
  • لپه ----------------------------------------- نصف استكان
  • گوجه سبز --------------------------------- نصف ليوان ( حدود 7-10 عدد )
  • شكر ( به دلخواه ) ------------------------- ¼ استكان
  • آبليمو -------------------------------------- ¼ استكان
  • نمك ، فلفل ، زعفران دم كرده ------------- به مقدار لازم

دستور پخت

  • برگ مو هاي تازه را با آب سرد بشوئيد و اضافه دم آنها را بگيريد . در ظرفي مقداري آب و نمك بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا آب بجوشد ، بعد از جوش آمدن آب برگ ها را داخل آب بريزيد و 5-6 دقيقه بجوشانيد تا كمي نرم شوند . بعد برگها را آبكش كنيد و بگذاريد آب اضافي آن كاملا خارج شود .
  • لپه را جداگانه با كمي آب و نمك بپزيد تا نرم شود . ( تقريبا 20 دقيقه ) بعد آبكش كنيد و كنار بگذاريد .
  • برنج را كه از قبل خيس كرده ايد ، در مقداري آب و نمك در حال جوش بريزيد و بعد از 5-6 دقيقه آبكش كنيد و كنار بگذاريد . (طبق دستورات قبلي آبكش كردن برنج )
  • پياز را خلال خرد كنيد و در مقداري روغن كمي تفت دهيد تا سبك شود ، بعد گوشت چرخ كرده را به پياز اضافه كنيد و چند دقيقه تفت دهيد تا رنگ گوشت عوض شود ، بعد نمك و فلفل را اضافه كنيد و يك ليوان آب داخل گوشت بريزيد و درب ظرف را بگذاريد تا با حرارت ملايم بپزد . ( حدود 10-15 دقيقه )
  • سبزي دلمه را بعد از پاك كردن و شستن و خشك كردن ، كاملا ريز خرد كنيد ( يا از دستگاه خرد كن استفاده كنيد ) ، بعد از پختن گوشت ، سبزي را به گوشت اضافه كنيد ، لپه و برنج آبكش شده را نيز به مخلوط بيفزايد و هم بزنيد تا مزه مواد با هم مخلوط شود ، نمك و فلفل مخلوط را اندازه كنيد و بعد آبليمو را به مواد اضافه كنيد و بعد از 1 الي 2 دقيقه حرارت را خاموش كنيد، زعفران را اضافه كنيد، مخلوط را هم بزنيد و بگذاريد مواد كمي سرد شود .
  • يك عدد برگ مو را روي ميز كار پهن كنيد و مقداري از مايه دلمه ( بسته به اندازه برگ ) وسط برگ قرار دهيد و دلمه را به شكل مورد نظر بپيچيد .
  • تمام دلمه ها را پر كنيد ، قابلمه مورد نظر را آماد كنيد و كف آن را با مقداري روغن چرب كنيد . يك لايه برگ مو كف قابلمه بچينيد ، روي برگ ها را نيز با مقداري روغن چرب كنيد و دلمه هاي پر شده را داخل قابلمه بچينيد ، بين لايه هاي دلمه گوجه سبز ها را بچينيد و بعد از چيدن تمام دلمه ها ، نصف استكان روغن را با يك ليوان آب ولرم مخلوط كنيد و روي دلمه ها بريزيد ، حرارت زير قابلمه را كمي زياد كنيد تا آب بجوشد و بعد از جوشيدن آب ، يك عدد پيشدستي يا بشقاب كه اندازه آن كمي كوچك تر از دهانه قابلمه باشد ، برعكس روي دلمه ها قرار دهيد تا فشار بشقاب باعث شود دلمه ها از هم باز نشوند ، بعد درب قابلمه را ببنيد و بگذاريد دلمه ها با حرارت ملايم حدود يك ساعت كاملا بپزند .
  • بعد دلمه ها را در ظرف مورد نظر بچينيد و سرو كنيد .
  • دلمه برگ مو معمولا همراه نان و ماست سرو ميشود . ( سرد يا گرم )

*سبزی دلمه شامل : تره ، جعفری ، ترخان ، شوید و کمی پیازچه است . نسبت اندازه ها به ترتیب نوشتن اسامی رعایت شود بهتر است . و اگر در دسترس دارید مقدار خیلی کمی هم مرزه داخل سبزی دلمه استفاده کنید . توجه داشته باشید که مزه اصلی سبزی دلمه ترخان است ولی اندازه آن نباید زیاد باشد تا مزه دلمه به تلخی نزند .

موارد مشابه

بریونی (بریانی) اصفهان

مناسب برای وعده: افطاری , پیش غذا , شام , میان وعده , ناهار
مواد مورد نیاز: جگر سفید , گوشت

دستور پخت

اشکنه

مناسب برای وعده: افطاری , شام
مواد مورد نیاز: آرد , تخم مرغ , شنبلیله

دستور پخت

سوپ گوجه فرنگی (سیر و پنیر)

مناسب برای وعده: افطاری , پیش غذا , شام , عصرانه , میان وعده , ناهار
مواد مورد نیاز: آویشن , پنیر پارمسان , روغن زیتون , عصاره مرغ , گشنیز , گوجه ‌فرنگی

دستور پخت

چلو کباب کوبیده مخصوص

دسته بندی: پلو , غذای سنتی , کباب
مناسب برای وعده: شام , ناهار
مواد مورد نیاز: برنج , گوشت چرخ‌کرده

دستور پخت