بریونی (بریانی) اصفهان
موارد مورد نیاز
- گوشت گوسفند بدون استخوان 500 گرم
- جگر سفید گوسفند 200 گرم
- پیاز متوسط 4 عدد
- زردچوبه نصف قاشق چای خوری
- دارچین 1 قاشق مرباخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- نان سنگک به مقدار کافی
دستور پخت
- گوشت را با مقداری آب و 2 عدد پیاز خرد شده و زردچوبه می پزیم و پس از نرم شدن گوشت، به آن نمك اضافه می كنیم.
- جگر سفید را هم پس از پختن، چرخ و سرخ می کنیم.
- گوشت پخته شده را با 2 عدد پیاز باقی مانده چرخ می کنیم و آب گوشت پخته باقیمانده را كنار می گذاریم.
- نمک و فلفل و زرد چوبه را به میزان دلخواه به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم.
- سپس یک تابه کوچک و یا کفگیر مخصوص بریونی اصفهانی را روی شعله گاز می گذاریم تا داغ شود و کمی روغن در آن می ریزیم، طوریکه کف آن چرب شود.
- مخلوط گوشت چرخ شده را به اندازه همبرگر یا به شکل بیضی، کف ظرف یا کفگیر پهن می کنیم و روی حرارت می گیریم تا كف بریانی طلایی شود.
- روی یک تکه نان سنگک یک قاشق از آب غلیظ گوشت می ریزیم تا فقط نان کمی مرطوب شود.
- بعد پودر دارچین را روی نان مرطوب ریخته و بریانی را روی نان برمی گردانیم.
- در پایان مقداری جگر پخته و سرخ شده کنار بریانی می ریزیم.
- اطراف بریانی را معمولا با ریحان و جعفری و پیاز تزئین می كنند. شما می توانید در صورت دلخواه کمی خلال بادام و پسته هم روی بریانی بریزید ،بریانی را با دوغ تازه نوش جان كنید.
موارد مشابه
خوراک میگو و قارچ
مواد مورد نیاز:
فلفل دلمهای
,
قارچ
,
گوجه فرنگی
,
گوشت چرخکرده
,
میگو
بادمجان فنری
دسته بندی:
خوراک
مناسب برای وعده:
شام
مواد مورد نیاز:
بادمجان
,
سیر
,
گوجه فرنگی
,
گوشت چرخکرده