بریونی (بریانی) اصفهان


موارد مورد نیاز

  • گوشت گوسفند بدون استخوان 500 گرم
  • جگر سفید گوسفند 200 گرم
  • پیاز متوسط 4 عدد
  • زردچوبه نصف قاشق چای خوری
  • دارچین 1 قاشق مرباخوری
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • نان سنگک به مقدار کافی

دستور پخت

  • گوشت را با مقداری آب و 2 عدد پیاز خرد شده و زردچوبه می پزیم و پس از نرم شدن گوشت، به آن نمك اضافه می كنیم.
  • جگر سفید را هم پس از پختن، چرخ و سرخ می کنیم.
  • گوشت پخته شده را با 2 عدد پیاز باقی مانده چرخ می کنیم و آب گوشت پخته باقیمانده را كنار می گذاریم.
  • نمک و فلفل و زرد چوبه را به میزان دلخواه به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم.
  • سپس یک تابه کوچک و یا کفگیر مخصوص بریونی اصفهانی را روی شعله گاز می گذاریم تا داغ شود و کمی روغن در آن می ریزیم، طوریکه کف آن چرب شود.
  • مخلوط گوشت چرخ شده را به اندازه همبرگر یا به شکل بیضی، کف ظرف یا کفگیر پهن می کنیم و روی حرارت می گیریم تا كف بریانی طلایی شود.
  • روی یک تکه نان سنگک یک قاشق از آب غلیظ گوشت می ریزیم تا فقط نان کمی مرطوب شود.
  • بعد پودر دارچین را روی نان مرطوب ریخته و بریانی را روی نان برمی گردانیم.
  • در پایان مقداری جگر پخته و سرخ شده کنار بریانی می ریزیم.
  • اطراف بریانی را معمولا با ریحان و جعفری و پیاز تزئین می كنند. شما می توانید در صورت دلخواه کمی خلال بادام و پسته هم روی بریانی بریزید ،بریانی را با دوغ تازه نوش جان كنید.

موارد مشابه

خوراک میگو و قارچ

دسته بندی: خوراک , غذای دریایی
مناسب برای وعده: شام , ناهار
مواد مورد نیاز: فلفل دلمه‌‌ای , قارچ , گوجه ‌فرنگی , گوشت چرخ‌کرده , میگو

دستور پخت

بادمجان فنری

دسته بندی: خوراک
مناسب برای وعده: شام
مواد مورد نیاز: بادمجان , سیر , گوجه ‌فرنگی , گوشت چرخ‌کرده

دستور پخت

اسنک عدس

دسته بندی: پیش غذا , خوراک
مناسب برای وعده: پیش غذا , شام
مواد مورد نیاز: پنیر موزارلا , خامه , عدس , کره

دستور پخت

مانی پلو (دامغانی)

دسته بندی: پلو , غذای محلی
مناسب برای وعده: شام , ناهار
مواد مورد نیاز: برنج , رشته پلویی , زرشک , گوشت , لپه

دستور پخت