خورش خلال بادام (کرمانشاه)
تعداد نفرات: 4
موارد مورد نیاز
- کره -------------------------------- 25 گرم
- گوشت خورشی ------------------ 300 گرم
- خلال بادام درشت ---------------- 250 گرم
- زرشک ---------------------------- ¾ لیوان
- زعفران دم شده ------------------ 1 استکان
- گلاب ------------------------------ ¼ استکان
- رب گوجه فرنگی ------------------ 2 قاشق غذا خوری
- پیاز -------------------------------- 1 عدد متوسط
- دارچین نسائیده ------------------- یک تکه 3 سانتی
- نمک و زردچوبه -------------------- به مقدار لازم
دستور پخت
- کره را خارج از یخچال قرار دهید تا به دمای محیط برسد و نرم شود .
- در قابلمه مناسبی مقداری روغن گرم کنید و بعد پیاز ریز خرد شده و زردچوبه را تفت دهید تا پیاز سبک شود،
- رب گوجه را همراه گوشت خرد شده به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند.
- سه لیوان آب داخل ظرف بریزید و یک ساعت و نیم زمان دهید تا گوشت با حرارت متوسط و درب بسته بپزد.
- خلال بادام پاک شده را به مدت 15 دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا نرم شود، بعد آب آن را خالی کنید و به مدت 5 دقیقه دیگر در محلول زعفران دم شده بخیسانید.
- بعد از این مدت مخلوط خلال بادام و زعفران را همراه با چوب دارچین به خورش اضافه کنید و مواد را هم بزنید .
- آب خورش در این مرحله باید به اندازه ای باشد که کاملا روی مواد را به ارتفاع 2 – 3 سانتی متر بپوشاند.اگر کمتر از این حد بود به مقدار لازم آب جوش به خورش اضافه کنید .
- حرارت زیر خورش را کم کنید و اجازه دهید خورش به مدت 1 ساعت دیگر روی حرارت ملایم بماند.
- 20 – 30 دقیقه قبل از طبخ کامل خورش، زرشک شسته شده را همراه با گلاب و کره نرم شده به خورش اضافه کنید و باقی زمان پخت را اجازه دهید خورش با درب باز روی حرارت متوسط بماند تا کاملا جابیفتد .
- در انتهای طبخ، چوب دارچین را از خورش خارج کنید، نمک خورش را اندازه کنید و به ظرف مورد نظر انتقال دهید.
موارد مشابه
آش ماست (آذربایجان)
مواد مورد نیاز:
برنج
,
سبزی
,
گندم
,
ماست
,
هویج