خورش به (اصفهان)
موارد مورد نیاز
- گوشت : 250-300 گرم
- به : 500 گرم
- سیب زمینی : یک عدد متوسط
- پیاز : یک عدد کوچک
- مربای آلبالو : 3 قاشق غذاخوری
- آبلیمو : 2 قاشق غذاخوری
- شکر : 2 قاشق غذاخوری
- نمک : خیلی کم
- روغن : یک قاشق غذاخوری
- آب : 1.5 لیتر
دستور پخت
- روغن رو توی قابلمه می ریزیم و روی حرارت قرار میدیم.
- پیاز رو خرد می کنیم و به روغن اضافه می کنیم و تفت میدیم.
- گوشت رو اضافه می کنیم و باز هم کمی تفت میدیم.
- آب رو اضافه می کنیم و درب قابلمه رو می بندیم و می گذاریم به مدت 1 تا 1.5 ساعت بپزه.
- به و سیب زمینی رو خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.
- آبلیمو و مربای آلبالو رو هم به مواد قابلمه اضافه می کنیم و حرارت رو کم می کنیم تا آروم به مدت 1 ساعت بپزه و جا بیفته.
- در مدت یک ساعت آخر ، اصلا نباید درب قابلمه رو باز کنیم ، تا خورش رنگ قرمز خیلی قشنگی پیدا کنه.
- درب قابلمه رو که بعد از یک ساعت باز کردیم ، با توجه به میل خودمون ، کمی شکر رو به همراه یک نوک انگشت نمک به اون اضافه می کنیم و آب اون رو اندازه می کنیم.
- آب این خورش نباید زیاد باشه ، ولی نباید هم اصلا بدون آب باشه . با این مقادیری که گفتم باید حدود یک تا دو ملاقه آب توی قابلمه باشه.
- بعد از 5 دقیقه خورش ما آماده است. نوش جان
نکته: این نوع خورش به، یه غذای کاملا اصفهانیه که هم به صورت کاملاً شیرین و هم به صورت ملس (ترش و شیرین) درست میشه. قبلاً این خورش همراه نون خورده می شده، ولی الآن در کنار برنج خیلی خوشمزه است.