خورش ماست3 (اصفهانی)
موارد مورد نیاز
- گوشت گردن بدون استخوان 250 گرم (با استخوان 300 گرم)
- ماست چکیده بی نمک 2.5 کیلوگرم
- شکر 1 پیمانه سرخالی
- زرده تخم مرغ 2 عدد
- آب 2 تا 3 پیمانه
- پیاز 1 عدد
- گلاب، زردچوبه، نمک، زعفران ساییده به اندازه کافی
- خلال پسته، بادام و زرشک به اندازه کافی (برای تزیین)
دستور پخت
- گوشت گردن را با پیاز، زردچوبه، نمک و آب کاملا بپزید.
- استخوان ها را جدا کرده و گوشت را با گوشت کوب، درون یک ظرف مسی یا تفلون خوب بکوبید تا سفید و یکدست شود(این بخش کار بسیار اهمیت دارد).
- زرده های تخم مرغ، ماست و شکر را خوب مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید.
- مواد را خوب به هم بزنید تا جوش بیایند. هنگامی که مایه جوش آمد، گوشت گردن کوبیده شده را در تابه ریخته و مخلوط ماست، زرده تخم مرغ و شکر را بدان بیفزایید و خوب مخلوط کنید.
- اگر کل مراحل را به خوبی انجام داده باشید، غذایی به دست می آید که حسابی کش می آید.
- حالا زعفران آب کرده و در صورت تمایل گلاب را به آن اضافه کنید.
- خورش ماست به دست آمده را با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین نمایید.
نکات:
1-بهتر است خورش را 24 ساعت پیش از سرو کردن تهیه کرده و در یخچال نگهداری کنید تا جا بیفتد.
2- این خورش سرد سرو می شود.
3- از ظرف با جنس روی برای کوبیدن استفاده نکنید وگرنه رنگ غذا تیره و بد می شود.