مانی پلو (دامغانی)

دسته بندی: پلو , غذای محلی
مناسب برای: شام , ناهار

موارد مورد نیاز

  • برنج : 3 ليوان
  • لپه : يک ليوان
  • کشمش پلويي : 250 گرم
  • زرشک : 75 گرم
  • زعفران دم کرده : به مقدار لازم
  • گوشت گوسفند يا فيله گوساله : 300 گرم
  • رشته پلويي : 200 گرم
  • پياز داغ / 2 تا 3 قاشق غذاخوري
  • نمک ، فلفل ، زردچوبه : به مقدار لازم
  • زيره سياه : يک قاشق چاي خوري ( به دلخواه )
  • روغن : به مقدار لازم
  • !مواد لازم براي ته ديگ : ( در صورت دلخواه )
  • زعفران دم کرده : يک قاشق چاي خوري
  • ماست معمولي : يک ليوان
  • زرده ي تخم مرغ : يک عدد

دستور پخت

  • در قابلمه اي يک تا دو قاشق روغن مي ريزيم و روي حرارت داغ مي کنيم . گوشت را در روغن کمي تفت مي دهيم ، پياز داغ ، زردچوبه و فلفل را اضافه مي کنيم ، پس از 1 تا 2 دقيقه دو ليوان آب به آن مي افزاييم و درب قابلمه را مي گذاريم تا بپزد ( در انتهاي پخت گوشت ، نمک را به آن اضافه مي کنيم ) .
  • لپه را با دو ليوان آب مي جوشانيم و پس از دو دقيقه در آبکش مي ريزيم ( با اين کار نفخ لپه گرفته مي شود ) و بعد دوباره با يک ليوان آب و کمي نمک مي گذاريم تا بپزد .
  • ـ برنج را که دو ساعت قبل در آب و نمک خيس کرده ايم در آب جوش مي ريزيم چند دقيقه به برداشتن برنج مانده ، رشته و لپه را به آن اضافه مي کنيم و بعد از يکي دو جوش در آبکش مي ريزيم ( دليل اين کار اين است که رشته نرم شود و لپه لعاب نيندازد و برنج هنگام دم کشيدن به هم نچسبد ) .
  • در قابلمه اي کمي روغن مي ريزيم و رو ي حرارت داغ مي کنيم . در کاسه اي ماست و زعفران دم کرده و زرده ي تخم مرغ را با يک تا دو کفگير برنج مخلوط کرده ، در ته قابلمه مي ريزيم ( برنج به حدي باشد که مايع ته ديگ نه خيلي شل و نه خيلي سفت شود ) . بقيه برنج را روي آن ريخته و دم مي کنيم .
  • کشمش و زرشک ( پاک کرده و شسته ) را جداگانه با مقدار خيلي کم روغن سرخ مي کنيم و سه چهارم از هر دو را با هم مخلوط و يک چهارم بقیه را براي تزئين کنار مي گذاريم .
  • بعد از اينکه برنج دم کشيد ، روي آن زعفران دم کرده مي ريزيم ؛ گفتني است که اين پلو تقريبا زعفراني است .
  • هنگام کشيدن در ديس لا به لاي آن مخلوط کشمش و زرشک را مي ريزيم و سطح روي برنج را برنج ساده مي ريزيم تا بتوان طبق سليقه تزئين کرد .

مانی پلو از غذاهای سنتی دامغان می باشد . دامغان در منطقه کویری ، در استان سمنان واقع شده و معمولا غذاهای پرانرژی این شهر به گونه ای است که بدون گوشت نیز تهیه می شود

موارد مشابه

نخود پلو با مرغ

دسته بندی: پلو
مناسب برای وعده: افطاری , شام , ناهار
مواد مورد نیاز: برنج , زعفران , مرغ , نخود فرنگی

دستور پخت

خوراک مرغ و برنج رژیمی

دسته بندی: پلو , خوراک
مناسب برای وعده: شام , ناهار
مواد مورد نیاز: برنج , ذرت , سس سویا , کلم بروکلی , مرغ , موسیر

دستور پخت

آش دوغ

مناسب برای وعده: عصرانه , ناهار
مواد مورد نیاز: برنج , سبزی , گوشت , ماست , نخود

دستور پخت

بریونی (بریانی) اصفهان

مناسب برای وعده: افطاری , پیش غذا , شام , میان وعده , ناهار
مواد مورد نیاز: جگر سفید , گوشت

دستور پخت