آش شولی (یزدی)
تعداد نفرات: 5
موارد مورد نیاز
- سبزی(نصف آن اسفناج و نصف دیگر شوید، تره، جعفری و چند شاخه شنبلیله) یک و نیم کیلو
- چغندر دو عدد بزرگ
- پیاز سه عدد
- نعناع خشک دو قاشق غذا خوری
- آرد یک و نیم لیوان
- عدس یک لیوان
- روغن به میزان لازم برای پیاز و نعناع داغ
- نمک به میزان لازم
- زردچوبه دو قاشق مربا خوری
- سرکه به میزان دلخواه
دستور پخت
- ابتدا چغندر را پوست کنده، سپس آن را به صورت خلالی برش داده و با مقداری آب می گذاریم روی شعله تا نیم پز شود.
- بعد از نیم پز شدن چغندر، عدس و سبزی خرده شده را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا کاملا بپزد.
- در این فاصله نعناع و پیاز داغ را درست کرده و به آن زردچوبه را اضافه می کنیم.
- به آرد حدود 4 تا 5 لیوان آب اضافه کرده و سپس با دست، کاملا آن ها را با هم مخلوط می کنیم.
- وقتی سبزی و عدس پخته شد نصف پیاز داغ را به قابلمه اضافه کرده ومی گذاریم چند قل بخورد.
- بعد از آن، ابتدا حدود 4 لیوان آب جوش به آش اضافه می کنیم و سپس آرد آب گرفته را به آرامی به آش اضافه می کنیم و همزمان هم، خوب به هم می زنیم تا آرد گلوله نشود.
- اگر آش خیلی غلیظ شد باز هم آب به آن اضافه می کنیم و سپس آن را خوب به هم می زنیم تا غلظت آن چیزی شبیه سوپ شود.
- بعد از این که نمک و فلفل آش را اندازه کردیم، به آن نعنا داغ و بقیه ی پیاز داغ و سرکه را اضافه می کنیم (البته کمی از آن را برای تزئین نگه می داریم) و می گذاریم تا چند قل بزند تا بوی تند سرکه کم شود.
- اگر سرکه دوست نداشتید می توانید آش را با رب انار میل نمایید.
موارد مشابه
سوپ سرد مرغ و ماست
دسته بندی:
سوپ آش آبگوشت
مواد مورد نیاز:
پیازچه
,
خیار
,
شوید
,
کرفس
,
ماست
,
مرغ
کله جوش (سمنانی)
مواد مورد نیاز:
بادمجان
,
کشک
ته چین گوشت
مواد مورد نیاز:
برنج
,
کشمش
,
گوشت
قلیه ماهی (بندرعباسی)
مواد مورد نیاز:
تمر هندی
,
شنبلیله
,
گشنیز
,
ماهی