چلو کباب کوبیده مخصوص
موارد مورد نیاز
- - گوشت چرخ كرده؛ یك كیلوگرم
- - پیاز؛ 300 گرم
- - زعفران ساییده شده؛ یك قاشق چایخوری
- - نمك و فلفل؛ به مقدار كافی
دستور پخت
- بتدا كاسه بزرگی آماده كرده و پیازها را پس از پوست كندن و شستن با رنده ریز در آن رنده كنید.(اگر پیاز آب انداخت با دست پیاز رنده شده را بچلانید و آب اضافی آن را خالی كنید.)
- گوشت چرخ كرده را همراه با نمك و فلفل به پیاز رنده شده اضافه كنید. زعفران ساییده شده را نیز در كمی آبجوش حل كرده و در این مخلوط گوشتی بریزید و با دستتان مواد را خوب ورز دهید تا مایه كباب حالت چسبنده پیدا كند.
- سپس مخلوط گوشتی را به مدت 2 تا 3 ساعت در یخچال قرار دهید.
- برای سیخ كردن كباب هم مقدماتی لازم است. ابتدا در كاسه كوچكی مقداری آب سرد بریزید و كنار دستتان قرار دهید. حالا پیش از برداشتن مایه كباب دستتان را در آب خیس كرده، یك مشت از مایه را بردارید و به شكل دوك درآورید؛
- سپس همانطور كه مواد در دست راستتان قرار دارد، سیخ را روی مایه دوكی بگذارید و شروع به پوشاندن سطح سیخ با مایه كباب كنید.
- در پایان دوباره دستتان را در آب سرد فرو كنید و روی سیخ فشار دهید تا اثر انگشتان شما بر گوشت باقی بماند. حالا ابتدا و انتهای كباب را به سیخ بچسبانید و كناری بگذارید. همین كار را درباره همه مواد و سیخها انجام دهید.
- سپس آتش را بر پا كرده، سیخها را روی آن قرار دهید. فقط به خاطر داشته باشید كه ابتدا باید آتش را مرتب باد بزنید تا گوشت خودش را بگیرد. وقتی گوشت كمی برشته شد، دیگر باد زدن لازم نیست.
- براي تهيه چلو نيز بايد برنج را به روش چلوكش بپزيد.
نکته1: گوشت کباب کوبیده را 2بار چرخ کنید. در ضمن یا آن را به صورت خالص از گوشت گوسفند آماده کنید یا از ترکیب گوشت گوسفند و گوساله استفاده کنید. پخت کباب کوبیده با گوشت گوساله بهتنهایی امکان ندارد زیرا گوشت گوساله فاقد چربی لازم است. البته استفاده از قسمتهای خیلی چرب گوشت گوسفند نیز برای پخت کباب کوبیده مناسب نیست.