اسلامبولی پلو

دسته بندی: پلو
مناسب برای: شام , ناهار

زمان کل: 2:15
زمان پخت: 1:00
تعداد نفرات: 7
زمان آماده سازی: 1:15

موارد مورد نیاز

  • برنج یک کیلو
  • گوجه فرنگی سه کیلو
  • گوشت مغز ران بدون استخوان ۷۵۰گرم
  • پیاز سرخ کرده ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
  • روغن ۱۰۰ تا ۱۵۰گرم
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپخوری
  • نمک و فلفل به مقدار کافی

دستور پخت

  • برنج را تمیز کرده با آب نیم گرم چندین بار می شوییم. گوجه فرنگی را آب گرفته با دو سه لیوان آب مخلوط می کنیم و روی برنج می ریزیم بطوریکه تقریبا چهار انگشت از سطح برنج بالاتر بایستد در صورتیکه کمتر بود کمی آب اضافه می کنیم. یک قاشق سوپخوری نمک داخل آب برنج می ریزیم سه چهار قاشق روغن اضافه می کنیم می گذاریم برنج در آب یکساعت بماند تا کمی خیس بخورد .
  • گوشت را قیمه ای خرد می کنیم با پیاز سرخ کرده مخلوط می نماییم و روی آتش ملایم می گذاریم تا آب گوشت کشیده شود و بعد دو سه لیوان آب در گوشت می ریزیم و می گذاریم گوشت بپزد. رب گوجه فرنگی و کمی نمک را به گوشت اضافه می کنیم و می گذاریم آب گوشت تبخیر شود(باید قیمه را قبل از آماده کردن برنج تهیه کرد)بعد ظرف برنج را روی حرارت ملایم می گذاریم تا جوش بیاید و آب آن تبخیر شود. در صورتی که مغز برنج کمی خام بود مقدار یکی دو لیوان آب گوجه فرنگی یا آب ساده به آن اضافه می نماییم و بعد از اینکه این آب هم تبخیر شد وسط برنج را باز می کنیم و قیمه را لای آن می ریزیم و روی قیمه را با برنج می پوشانیم در ظرف را محکم می کنیم روی آتش یا در فر نیمساعت حرارت را ۳۵۰ درجه و یکساعت ۳۰۰ درجه تنظیم می کنیم.

اسلامبولی پلو را می توانیم با گوشت چرخ کرده و رب گوجه فرنگی تهیه کنیم. بدیهی است که اسلامبولی پلو با آب گوجه فرنگی تازه و قیمه خیلی بهتر می شود ولی در صورت مصرف گوجه فرنگی باید رب خوشرنگ و خوش طعم باشد و مقدار آن در حدود یک لیوان باشد. باید برنج را پیمانه کرد و برای هر پیمانه برنج دو پیمانه آب در نظر گرفت. دو سه قاشق از رب را با قیمه مخلوط می نماییم و در صورت استفاده از گوشت چرخ کرده گوشت را با پیاز سرخ کرده کمی سرخ می کنیم و یک قاشق رب را با یک لیوان آب داخل آن می ریزیم و در حرارت ملایم می گذاریم تا آب آن کشیده شود و بعد از آن استفاده می کنیم.

موارد مشابه

دمی بلغور با قیمه

دسته بندی: پلو
مناسب برای وعده: شام , ناهار
مواد مورد نیاز: بلغور , روغن حیوانی , سیب زمینی , فلفل دلمه‌‌ای , کشمش , گوشت , نخود , هویج

دستور پخت

انار پلو

دسته بندی: پلو
مناسب برای وعده: شام , ناهار
مواد مورد نیاز: انار , برنج , پسته , کشمش , گشنیز

دستور پخت

هویج پلو با تن ماهی

دسته بندی: پلو , غذای دریایی
مناسب برای وعده: شام , ناهار
مواد مورد نیاز: برنج , تن ماهی , سیب زمینی , هویج

دستور پخت

رشته پلو

دسته بندی: پلو
مناسب برای وعده: شام , ناهار
مواد مورد نیاز: برنج , رشته پلویی , گوشت

دستور پخت