شامی لپه یا شامی پوک

دسته بندی: کوکو و شامی
مناسب برای: افطاری , شام , عصرانه

زمان کل: 1:45
زمان پخت: 1:00
تعداد نفرات: 6
زمان آماده سازی: 0:45

موارد مورد نیاز

  • گوشت ران گوسفند (بدون چربي)، يك كيلوگرم
  • لپه، يك كيلوگرم
  • تخم‌مرغ، 7 عدد
  • زعفران ساييده شده، يك قاشق چاي‌خوري
  • پياز، 2 عدد متوسط
  • نمك و فلفل به مقدار لازم

دستور پخت

  • ابتدا گوشت را پاك كرده، بعد از تكه‌تكه كردن بشوييد و در يك قابلمه متوسط بريزيد. سپس پياز را پوست كنده، به‌صورت درشت خرد كنيد.حالا پياز را همراه مقداري آب و كمي نمك داخل گوشت بريزيد و بگذاريد گوشت پخته و آب آن تمام شود.
  • در اين فاصله، لپه‌ها را پاك كرده، بعد از شست‌شو در قابلمه ديگري بريزيد و مقداري آب و نمك و زرد‌چوبه به آن اضافه كنيد. سپس قابلمه را روي اجاق گاز قرار دهيد و صبر كنيد تا لپه بپزد.فقط توجه داشته باشيد آب لپه نبايد خيلي زياد باشد؛ ضمنا حرارت‌دادن را تا زماني ادامه دهيد كه علاوه‌بر پختن لپه، آب آن نيز جذب لپه شود.با توجه به اينكه قرار است لپه‌ها را پس از اين چرخ كنيد، خيلي نگران له شدن لپه‌ها نباشيد.
  • بعد از آنكه گوشت پخته شده و آب آن هم كشيده شد، آن را چرخ كنيد. در اين مرحله فقط يك‌بار چرخ كردن كافي است.حالا اين بار گوشت چرخ شده را به همراه لپه دوباره داخل چرخ گوشت بريزيد و باز هم آنها را چرخ كنيد. مخلوط گوشت و لپه را كنار بگذاريد و اجازه دهيد سرد شود.
  • يك كاسه گود آماده كرده، تخم‌مرغ‌ها را در آن بشكنيد، سپس زعفران را نيز در يك يا 2 قاشق سوپ‌خوري آب جوش حل كرده، ‌همراه مقداري نمك و فلفل به تخم‌مرغ اضافه كنيد و كمي با قاشق هم بزنيد.در صورتي كه مي‌خواهيد شامي شما پوك شود، مي‌توانيد مقدار يك قاشق چاي‌خوري جوش‌شيرين را در كمي آب سرد حل كنيد و در اين مرحله به مخلوط تخم‌مرغي بيفزاييد.
  • مخلوط تخم‌مرغي را به مايه گوشت و لپه چرخ شده افزوده، با دست مواد را خوب ورز دهيد.حالا در يك تابه گود مقدار زيادي روغن بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا داغ شود. در اين فاصله، مقداري – به اندازه كمي بزرگ‌تر از يك تخم‌مرغ – از مخلوط گوشتي را برداريد و بعد از گلوله كردن، با فشار روي يك دست به‌صورت گرد پهن كنيد، سپس با انگشت دست مقابل، سوراخي درست در ميان اين دايره گوشتي ايجاد كنيد.
  • شامي را با احتياط داخل روغن داغ شده قرار دهيد و بقيه مواد را هم به‌همين صورت آماده كنيد.وقتي يك طرف شامي‌ها سرخ شدند آنها را با كفگير برگردانده، طرف ديگر را نيز سرخ كنيد.بعد از آنكه هر يك از شامي‌ها سرخ شدند، آنها را در سبدي فلزي بگذاريد تا روغن اضافي آنها خارج شود.

موارد مشابه

کوکوی اسفناج

دسته بندی: کوکو و شامی
مناسب برای وعده: افطاری , شام , عصرانه , میان وعده , ناهار
مواد مورد نیاز: اسفناج , تخم مرغ

دستور پخت

کتلت گردو و گوشت

دسته بندی: کوکو و شامی
مناسب برای وعده: افطاری , شام , عصرانه , ناهار
مواد مورد نیاز: برنج , تخم مرغ , گردو , گوشت چرخ‌کرده

دستور پخت

کوکو قارچ و سیب زمینی

دسته بندی: کوکو و شامی
مناسب برای وعده: افطاری , شام , ناهار
مواد مورد نیاز: آرد , تخم مرغ , سیب زمینی , سیر , قارچ , کره

دستور پخت

کوکو پاستا

مناسب برای وعده: شام , ناهار
مواد مورد نیاز: پاستا , تخم مرغ , جعفری , فلفل دلمه‌‌ای , نخود فرنگی , هویج

دستور پخت