خورش آق ماش(اورمیه)

دسته بندی: خورشت
مناسب برای: شام , ناهار

تعداد نفرات: 4

موارد مورد نیاز

  • گوشت چرخ كرده 500 گرم
  • پياز متوسط يك عدد
  • ادويه، نمك و فلفل به ميزان لازم
  • رب گوجه‌فرنگي يك قاشق سوپخوري
  • ماش 250 گرم
  • پياز داغ دو قاشق سوپخوري
  • آبليمو يك قاشق سوپخوري
  • سيب‌زميني متوسط سه عدد
  • زعفران يك قاشق سوپخوري
  • روغن به ميزان لازم

دستور پخت

  • پياز را رنده كرده با گوشت چرخ كرده، ادويه، نمك و فلفل خوب مخلوط مي‌كنيم. سپس از گوشت گلوله‌هايی به اندازه گردو درست كرده و تا زماني كه ماش نيم‌پز شود در يخچال مي‌گذاريم.
  • ماش را شسته به همراه سه ليوان آب، رب گوجه‌فرنگي و پياز داغ روي حرارت قرار مي‌دهيم تا نيم‌پز شود. سپس گوشت را كمي تفت داده و بعد به خورش در حال جوش اضافه كرده و در خورش را مي‌بنديم تا جا بيفتد.
  • اگر آب خورش كم شد به آن آب جوش مي‌افزاييم.
  • در اين فاصله سيب‌زميني‌ها را خرد كرده و سرخ مي‌كنيم و در پايان زعفران، آبليمو، نمك و فلفل خورش را اندازه مي‌كنيم. خورش را در ظرف كشيده و سيب‌زميني‌ها را روي آن مي‌ريزيم و سرو مي‌نماييم.

نکتـه:
می‌توانید به جای گوشت چرخ کرده از گوشت گوسفند یا گوساله قیمه‌ای استفاده کنید در این صورت بهتر است ابتدا گوشت را پخته سپس ماش را به خورش اضافه کنید تا موجب له شدن آن نشود.

موارد مشابه

قلیه ماهی (بندرعباسی)

مناسب برای وعده: شام , ناهار
مواد مورد نیاز: تمر هندی , شنبلیله , گشنیز , ماهی

دستور پخت

خورش بامیه

دسته بندی: خورشت
مناسب برای وعده: شام , ناهار
مواد مورد نیاز: بامیه , گوشت

دستور پخت

خورش کنگر

دسته بندی: خورشت
مناسب برای وعده: شام , ناهار
مواد مورد نیاز: کنگر , گوشت

دستور پخت

سر گنجشکی

دسته بندی: خوراک , خورشت , غذای سنتی
مناسب برای وعده: شام , ناهار
مواد مورد نیاز: سیب زمینی , گوشت چرخ‌کرده , هویج

دستور پخت