ته چین گوشت و لبو (فیروزکوهی)
زمان کل: 2:45
زمان پخت: 2:30
تعداد نفرات: 5
زمان آماده سازی: 0:15
موارد مورد نیاز
- برنج: 5 پیمانه
- گوشت: 350 گرم
- سیب زمینی: دو عدد بزرگ و پنج عدد ریز
- چغندر: 3 عدد متوسط
- زیره: به مقدار کم و لازم
- زعفران
- ترشی: مثل آلو قیسی یا لواشک ترش
دستور پخت
- برنج را شسته و خیس میکنیم و در قابلمه ریخته تا بجوشد. سپس آن را آبکش میکنیم. (برنج را دو قسمت میکنیم)
- سیب زمینی های بزرگ را به صورت لایه لایه می بریم (اسلایس میکنیم) و ته قابلمه را می چینیم. تا ته دیگ خوشمزه ای به ما بدهد.
- یک لایه برنج روی سیب زمینی می ریزیم و کمی زیره روی آن می پاشیم (مصف برنج را در این مرحله می ریزیم.)
- گوشت خام را که قبلا با نمک و زعفران و زیره طعم دار کردیم. روی برنج می گذاریم. اگر دوست داشتید کمی هم دنبه در کنار آن قرار دهید
- برای طعم بهتر غذا کمی ماده ترش مانند لواشک یا آلو در کنار گوشت قرار می دهیم.
- نصف دیگر برنج را نیز در این مرحله روی گوشت می ریزیم و کمی زیره میپاشیم.
- برای اینکه برنج به دیواره های قابلمه نچسبد و اسراف نشود آن را صورت تپهای در می آوریم.
- روی برنج و زیره، سیب زمینی های کوچک لایه های لبو میگذاریم.
- شعله زیر قابلمه را کم می کنیم و در قابلمه را به مدت ده دقیقه بدون دمکنی می گذاریم.
- بعد برای آن دم کنی می گذاریم و روی در قابلمه چیزی شبیه پتوی کوچک یا مشابه آن میگذاریم تا باعث گرم نگه داشتن فضای روی قابلمه شود.
- پلو باید حدود 2 ساعت روی شعله خیلی کم باشد تا گوشت و لبو آرام آرام بپزد. (اگر نیاز بود باید از شعله پخش کن نیز استفاده شود.)
موارد مشابه
آش گوشت و بلغور
مواد مورد نیاز:
برنج
,
بلغور
,
سبزی آش
,
عدس
,
کشک
,
گوشت
,
لوبیا قرمز
,
نخود
کوکو شیرین (مشهدی)
مواد مورد نیاز:
آرد ذرت
,
تخم مرغ
,
سیب زمینی
خورش مرغ ترش (مازندرانی)
مواد مورد نیاز:
آلو خورشی
,
رب انار
,
فلفل دلمهای
,
مرغ
,
هویج