آش ماست (آذربایجان)

مناسب برای: افطاری , شام , عصرانه , ناهار

تعداد نفرات: 4

موارد مورد نیاز

  • دو عدد هویج متوسط
  • برنج گرده نیم پیمانه
  • بلغور گندم ریز ( مخصوص کوفته) نیم پیمانه
  • سبزی آش نیم کیلو
  • پیاز داغ فراوان!!! البته می توانید در هنگام پختن مواد از پیاز خام هم استفاده کنید.
  • فلفل سبز تازه یک تا دو عدد بسته به میزان تندی فلفل و آستانه تحمل خودتان
  • لپه نیم پیمانه
  • ماست نیم لیتر یا بیشتر

دستور پخت

  • اول از همه لپه را به مدت یک ساعت خیس می کنیم و سپس انرا می پزیم. پیاز داغ درست می کنیم سپس نصف پیاز داغ را برای تزیین رویه ی آش کنار می گذاریم .
  • هویج را نگینی خرد می کنیم و با برنج، پیاز داغ ، بلغور ، فلفل سبز و لپه پخته شده را با سه یا چهار لیوان آب در قابلمه مناسب روی شعله متوسط گاز می گذاریم
  • بعد از پانزده دقیقه سبزی را اضافه می کنیم .
  • من سبزی را در آخرین مرحله اضافه می کنم و وقتی آب آش تقریبا کشیده شد (ده دقیقه یا حتی کمتر) شعله گاز زا خاموش می کنم تا آش کمی سرد شود
  • سپس ماست را اضافه کرده و سرو می کنم.
  • روی آش را با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین می کنم.

یکی از شاخص ترین آش های خطه آذربایجان آش ماست است.
به دلیل تنوع قومیت های ایرانی، تنوع آش ماست نیز فراوان است و هر قومی در شهرهای مختلف آش ماست خاص خود را دارد. در آذربایجان هم این آش را با مواد گوناگون درست می کنند. مثلا گاهی با لپه گاهی با نخود و یا حتی لوبیا و هویج می ریزند.

موارد مشابه

بورانی هویج (کردی)

مناسب برای وعده: شام
مواد مورد نیاز: برنج , تخم مرغ , ماست , نخود فرنگی , هویج

دستور پخت

آش شولی (یزدی)

مناسب برای وعده: افطاری , عصرانه , میان وعده , ناهار
مواد مورد نیاز: آرد , چغندر , سبزی , سرکه , عدس

دستور پخت

میرزا قاسمی(گیلان)

مناسب برای وعده: شام , ناهار
مواد مورد نیاز: بادمجان , تخم مرغ , سیر , گوجه ‌فرنگی

دستور پخت

عدس مجارستانی

مناسب برای وعده: افطاری , پیش غذا , شام , ناهار
مواد مورد نیاز: بادمجان , پنیر پارمسان , سرکه سیب , عدس , کرفس , هویج

دستور پخت