آش ماست (آذربایجان)
موارد مورد نیاز
- دو عدد هویج متوسط
- برنج گرده نیم پیمانه
- بلغور گندم ریز ( مخصوص کوفته) نیم پیمانه
- سبزی آش نیم کیلو
- پیاز داغ فراوان!!! البته می توانید در هنگام پختن مواد از پیاز خام هم استفاده کنید.
- فلفل سبز تازه یک تا دو عدد بسته به میزان تندی فلفل و آستانه تحمل خودتان
- لپه نیم پیمانه
- ماست نیم لیتر یا بیشتر
دستور پخت
- اول از همه لپه را به مدت یک ساعت خیس می کنیم و سپس انرا می پزیم. پیاز داغ درست می کنیم سپس نصف پیاز داغ را برای تزیین رویه ی آش کنار می گذاریم .
- هویج را نگینی خرد می کنیم و با برنج، پیاز داغ ، بلغور ، فلفل سبز و لپه پخته شده را با سه یا چهار لیوان آب در قابلمه مناسب روی شعله متوسط گاز می گذاریم
- بعد از پانزده دقیقه سبزی را اضافه می کنیم .
- من سبزی را در آخرین مرحله اضافه می کنم و وقتی آب آش تقریبا کشیده شد (ده دقیقه یا حتی کمتر) شعله گاز زا خاموش می کنم تا آش کمی سرد شود
- سپس ماست را اضافه کرده و سرو می کنم.
- روی آش را با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین می کنم.
یکی از شاخص ترین آش های خطه آذربایجان آش ماست است.
به دلیل تنوع قومیت های ایرانی، تنوع آش ماست نیز فراوان است و هر قومی در شهرهای مختلف آش ماست خاص خود را دارد. در آذربایجان هم این آش را با مواد گوناگون درست می کنند. مثلا گاهی با لپه گاهی با نخود و یا حتی لوبیا و هویج می ریزند.