کمه جوش(ماست جوش)خراسانی
موارد مورد نیاز
- کمه: 250 گرم (در صورت نبودن کمه از ماست چکیده استفاده میکنیم)
- تخم مرغ: 2 عدد
- گوجه فرنگی:3 عددمتوسط
- پیاز:1 عدد متوسط
- نعنا خشک:2 قاشق سوپخوری
- نمک، فلفل،زردچوبه:به میزان لازم
- روغن:3 قاشق غذا خوری
دستور پخت
- ابتدا کمه را با کمی نمک با چنگال خوب می زنیم سپس دوعدد تخم مرغ را به آن اضافه کرده و با چنگال به مدت 5 دقیقه می زنیم تا اثری از تخم مرغ دیده نشود(میتوان از همزن برقی هم استفاده کرد)
- کم کم آب اضافه کرده و هم می زنیم تا ماست رقیق شود.تا جاییکه دوغ غلیظی بدست آید آب اضافه می کنیم.
- پیاز را خلالی میکنیم و در یک قابلمه مناسب با روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود.گوجه فرنگی ها میتوان هم ریز ریز خرد کرد هم میتوان رنده کرد( بدون پوست بهتر می شود)گوجه ها را به پیاز اضافه می کنیم و با حرات کم به مدت 10 دقیقه تف میدهیم تا گوجه ها پخته شوند و آبشان کشیده شود.
- نعنا نمک فلفل و زردچوبه را اضافه کرده مدام هم می زنیم تا نعنا کمی سرخ شود اما نسوزد.
- سپس به آرامی مایع ماست را اضافه کرده و با ملاقه تند تند هم می زنیم لحظه ای از همزدن دست برنمی داریم چون امکان بریدن ماست زیاد است تا زمانیکه مایع به جوش نیامده دائما هم می زنیم .
- پس از جوش آمدن یکی دو جوش که زد غذا آماده است و می توانیم با پیاز و سبزی خوردن و فلفلک آنرا سرو کنیم.غذا بعد از آماده شدن به غلظت یک دوغ غلیظ است. نانهای کاک را در کاسه خرد می کنیم و غذا را داغ داغ روی نانها می ریزیم.
کمه نوع خاصی از ماست چکیده میباشد که از روستاهای اطراف سبزوار به شهر آورده می شود این غذای پرطرفدار در سبزوار بسیار راحت تهیه می شود و هم در نهار و هم شام با نان تافتون مخصوص که شبی در تنور نانوایی مانده و خشک شده است به صورت تلیت مصرف می شود.این نان به نان کاک معروف است.