برنج لقمه ای

دسته بندی: پلو , غذای کودک
مناسب برای: شام , عصرانه , میان وعده , ناهار

زمان کل: 1:30
زمان پخت: 0:45
تعداد نفرات: 2
زمان آماده سازی: 0:45

موارد مورد نیاز

  • برنج : یک پیمانه
  • آب : دو پیمانه
  • نمک : یک قاشق چایخوری
  • روغن : یک قاشق سوپخوری
  • ماست : دو قاشق سوپخوری
  • سیب‌زمینی آبپز شده : سه عدد
  • تخم‌مرغ : یک عدد
  • پیاز خلال شده: یک عدد
  • فلفل دلمه‌ای رنگی : نصفه
  • فیله مرغ : سه عدد
  • هویج خلال شده : یک عدد بزرگ
  • نمک و فلفل : به میزان لازم
  • روغن : به میزان لازم
  • آب لیمو: به میزان لازم

دستور پخت

  • یک پیمانه برنج را پس از شستشو با آب و یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق سوپخوری روغن روی گاز گذاشته تا به صورت کته بپزد.
  • قبل از کشیده شدن کامل آب برنج یکی دو بار آن را هم بزنید و دو قاشق ماست را به آن اضافه کنید و مجددا آن را مخلوط کنید.
  • درظرف را ببندید و زیر گاز راکم کنید تا کته شود. دقت داشته باشید که به مرحله ته دیگ نرسد.
  • برنج پخته را درظرف بریزید و بگذارید کمی خنک شود. یکی از سیب‌زمینی‌هایی را که آبپز کرده‌اید پوست کنده و با رنده ریز روی برنج رنده کنید.
  • یک عدد تخم‌مرغ را به مخلوط برنج سیب‌زمینی اضافه کنید و خوب ورز دهید تا مواد چسبندگی پیدا کند. از این مواد به اندازه یک نارنگی بردارید و به صورت گلوله درآورید سپس انگشت سبابه را روی گلوله برنج فشار دهید.آن را به شکل قایق کوچک درآورید و دور آن را با دست شکل دهید.
  • ته قابلمه‌ای را روغن بریزید و دو عدد سیب‌زمینی باقی مانده را حلقه حلقه کرده و ته ظرف بچینید. لقمه‌های قایقی شکل برنج را کنار هم روی سیب زمینی‌ها بچینید و 15 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا لقمه‌ها بپزد اما شکل خود را حفظ کند.
  • دلیل چیدن سیب‌زمینی در کف ظرف در مرحله پخت قایق‌ها است که این قایق‌ها بخارپز شوند ضمن اینکه کف آن‌ها تغییر رنگ ندهد.
  • لقمه‌های قایقی شکل را درظرف سرو بچینید داخل هریک را با یک تکه گوشت مرغ مقداری فلفل رنگی و خلال هویج پرکنید و با سبزیجات دلخواه تزیین کنید.
  • می‌توان این غذا را با ماست چکیده زعفرانی سرو کرد. بعد از پخت درتابه‌ای روغن بریزید و پیاز خلال شده را درآن تفت دهید تا کمی سرخ شود سپس فلفل دلمه‌ای رنگی خلال شده را به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید.
  • فیله‌های مرغ را به صورت نوارهای پنج سانتی‌متری برش دهید و به مواد اضافه کنید و تفت دهید و نمک و فلفل و آبلیمو را به آن اضافه کنید.

موارد مشابه

میگو پلو

مناسب برای وعده: شام , ناهار
مواد مورد نیاز: برنج , شنبلیله , گشنیز , میگو

دستور پخت

ته چین قارچ و بادمجان

دسته بندی: پلو
مناسب برای وعده: شام , ناهار
مواد مورد نیاز: بادمجان , برنج , تخم مرغ , قارچ , ماست

دستور پخت

خوراک مرغ و برنج رژیمی

دسته بندی: پلو , خوراک
مناسب برای وعده: شام , ناهار
مواد مورد نیاز: برنج , ذرت , سس سویا , کلم بروکلی , مرغ , موسیر

دستور پخت

سیب پلو کرمانشاهی

دسته بندی: پلو
مناسب برای وعده: شام , ناهار
مواد مورد نیاز: برنج , خرما , سیب زمینی , کشمش , گوشت چرخ‌کرده

دستور پخت