ژیگو فرانسوی

دسته بندی: خوراک , غذای ملل
مناسب برای: شام , ناهار

زمان کل: 1:15
زمان پخت: 0:45
تعداد نفرات: 5
زمان آماده سازی: 0:30

موارد مورد نیاز

  • ران گوسفند= 1 عدد (در حدود 2 کیلو گرم)
  • سیر =یک بوته
  • نعناع و ترخان = یک دسته کوچک
  • روغن مایع = 100 گرم
  • کره == 100 گرم
  • نمک و فلفل=به قدر کافی
  • سبزیجات پخته شده (هویج خرد شده ، لوبیای سفید پخته شده ، نخود سبز ، لوبیای سبز پخته شده - از هر کدام یک لیوان

دستور پخت

  • استخوان های انتهای ران و استخوان سر ماهیچه را قطع می کنیم . میتوانیم از قصاب بخواهیم که آن را آماده کند ، گوشت را می شوئیم ، خشک می کنیم .
  • سطح گوشت را با کارد سوراخ های عمیقی می نمائیم و پرهای سیر را پوست کنده در آن عمقا فرو می نمائیم.
  • روغن مایع را در قابلمه مناسبی می ریزیم . ظرف را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا روغن داغ شود .
  • ران را در قابلمه می گذاریم ، در آن را می بندیم ، گاهی آن را زیر و رو می نمائیم تا آب گوشت کاملا کشیده شود و دو طرف گوشت سرخ گردد . نکته حساس در طبخ ژیگو آن است که گوشت نباید به شکل گوشت آبپز درآید.
  • بعد از سرخ شدن کم کم از کنار ظرف آب در آن می ریزیم .
  • چند حبه سیر و نعناع و ترخان را بدون خرد کردن کنار ظرف ژیگو می ریزیم ، می گذاریم ژیگو پخته شود .
  • وقتی گوشت آماده شد ، باید کمی آب که در حقیقت سس گوشت است داشته باشد. دسته سبزیجات را از ظرف خارج می نمائیم . کره را روی سبزیجات پخته می ریزیم ، می گذاریم آب شود و جذب سبزیجات گردد. ژیگو را در دیس قرار می دهیم . چند حلقه از آن را می بریم ، کنار قطعه درسته می گذاریم . سبزیجات پخته شده را اطراف ژیگو می ریزیم و سس را روی آن می دهیم.

ما ایرانی ها معمولا گوشت را کاملا پخته دوست داریم ، ولی طبخ ژیگوی صحیح در آن است که کاملا خون دار مصرف شود و به شکل کباب پخته گردد. البته نوع گوشت باید مطلوب باشد ، یعنی با کمتر پخته شدن قابل استفاده باشد.

موارد مشابه

لقمه گوشتی

مناسب برای وعده: شام , ناهار
مواد مورد نیاز: پنیر پیتزا , تخم مرغ , جعفری , گوشت

دستور پخت

خوراک بامیه

مناسب برای وعده: پیش غذا , شام , ناهار
مواد مورد نیاز: بامیه , سیر , فلفل دلمه‌‌ای , گشنیز , گوجه ‌فرنگی

دستور پخت

خورش جگر گوسفند

مناسب برای وعده: شام , عصرانه , ناهار
مواد مورد نیاز: جگر , گوجه ‌فرنگی

دستور پخت

جوجه ایتالیایی

مناسب برای وعده: شام , ناهار
مواد مورد نیاز: پاستا , سس کچاپ , مرغ

دستور پخت