ته چین آلبالو
دسته بندی:
پلو
زمان کل: 2:30
زمان پخت: 2:00
تعداد نفرات: 6
زمان آماده سازی: 0:30
موارد مورد نیاز
- برنج 4 پیمانه
- زرده تخممرغ 4 عدد
- ماست 5 قاشق سوپخوری
- گوشت چرخکرده 300 گرم
- پیاز یک عدد بزرگ
- آلبالو 500 گرم
- شکر 100 گرم (بسته به ذائقه)
- کره 25 گرم
- روغن مایع به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- زعفران ساییده شده یک قاشق چایخوری
دستور پخت
- بعد از شستن آلبالوها، هسته آنها را درآورید. سپس آلبالوها را در کاسه درداری بریزید و روی آنها شکر بپاشید و در یخچال قرار دهید.
- البته توجه داشته باشید که این کارها را یک روز قبل از درست کردن تهچین باید انجام دهید.
- برنج را بشویید و همراه با مقداری نمک، حداقل به مدت 2 ساعت خیس کنید. در این فاصله زمانی، کاسه حاوی آلبالو را از یخچال خارج کنید و در سبدی که روی کاسه دیگری قرار گرفته است بریزید و آب حاصل را کنار بگذارید.
- پیاز را به صورت خلالی خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس پیاز خرد شده را داخل روغن سرخ کنید. پس از آن، گوشت را نیز اضافه کرده، با کمی نمک و فلفل مزهدار کنید. بعد از اینکه گوشت را نیز همراه با پیاز تفت دادید، نصف استکان آب داخل تابه بریزید و در آن را بگذارید تا گوشت بپزد.
- قابلمه مناسبی را تا نیمه از آب پر کنید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس برنج را در آب در حال جوش بریزید و پس از نیمپز شدن برنج، داخل سبد آبکشی کنید.
- کاسه بلوری بزرگی آماده کنید و زردههای تخممرغ را در آن بریزید. سپس 4 قاشق ماست نیز به آن اضافه کنید و توسط چنگال خوب هم بزنید.
- پس از آن، محلول زعفران را نیز بیفزایید و دوباره با چنگال هم بزنید
- حالا برنج آبکش شده را داخل کاسه بریزید و با کمک قاشقی بزرگ به این مایه آغشته کنید. البته این کار را به آرامی انجام دهید تا برنج له نشود.
- تابه گرد نچسبی آماده کنید و مقداری روغن در آن ریخته، نیمی از برنج را داخل تابه بریزید. سپس آلبالوی بدون آب را روی برنج بریزید و با پشت قاشق سطح آن را صاف کنید. حالا سطح آلبالو را با لایهای از گوشت چرخکرده سرخ شده، بپوشانید. در مرحله آخر، باقیمانده برنج را روی گوشت بریزید و دوباره با پشت قاشق صاف کنید. به این ترتیب تهچین برای دمکردن آماده است.
- شما میتوانید به جای ریختن آب روی برنج، به همان میزان از آب شیرین شده آلبالو به همراه روغن یا کره استفاده کنید.
- مدت زمان لازم برای دم کشیدن تهچین حدود 2 ساعت است. بعد از این مدت یک سینی یا دیس گرد را روی دهانه تابه قرار دهید و آن را برگردانید
نکته: شما میتوانید مانند آلبالو پلو، گوشت چرخکرده را به صورت کوفتههای ریز درآورده، همراه با آلبالو در میان برنج بریزید.